Quickscan

Home » Quickscan

Recycling Partners Belgium ontzorgt u van uw volledige afvalproces.
Op basis van onze “Quickscan” bepalen wij samen met u het optimale beleid en ondersteunen u bij de uitvoering daarvan.
RPB is uw centrale aanspreekpunt voor de verduurzaming en afhandeling van uw complete afval- en materialenbeheer.

RPB QUICKSCAN


De RPB Quickscan geeft ons inzicht in uw afvalbeleid en mogelijke optimalisaties.
Wij richten ons op vier gebieden:

Duurzaamheid

CIRCULAIRE OPLOSSINGEN & VERLAGEN VAN UW CO2 IMPACT

RPB gaat samen met u en haar strategische partners op zoek naar circulaire oplossingen voor uw materialen. We streven er naar uw hoeveelheid afval zoveel mogelijk te beperken en uw materialen in te zetten als de grondstoffen van de toekomst. Met een energiescan is RPB ook in staat de CO2-uitstoot van uw afval- en recuperatiestromen te meten en analyseren. Op basis daarvan doen we suggesties voor reductie. Zo werkt u gelijktijdig aan een optimale afvalstroom én aan een lagere impact op ons milieu.


Commerciële aanpak

OPBRENGSTEN VERHOGEN & KOSTEN VERLAGEN

Op basis van de resultaten van de Quick Scan richten wij de optimale inzameling bij uw bedrijf in, zorgen wij voor de beste logistieke oplossing en zoeken wij binnen ons netwerk naar de best passende eindverwerker voor uw rest- en afvalstoffen.


Interne organisatie

WERK ONTNEMEN EN PROCES OPTIMALISEREN

Uw interne kosten staan niet op een factuur, maar zijn wel degelijk kosten. Wij streven naar verlaging van deze kosten door u werk te ontnemen en door de afvoer van uw afval- en recuperatiestromen te optimaliseren. Ons flexibele en deskundige team neemt u al het administratieve werk uit handen zodat uw afvalregister in orde is. Orders, facturen en vernietigingscertificaten worden samen met de correspondentie bijgehouden. Wij verzorgen de planning en de begeleiding van uw afval- en recuperatiestromen vanaf de stap in uw bedrijfsproces waar dit vrij komt tot aan het verwerkingsproces bij de eindverwerker.


Juridische dekking

ALLES CONFORM DE WET

Wij controleren of de handelingen rond afvalverwerking binnen uw bedrijf conform de wet worden uitgevoerd. Daarnaast controleert RPB of de vervoerders en de eindverwerkers in het bezit zijn van een geldige vergunning. Zodra wij de verwerking van uw rest- en afvalstoffen van u overnemen, bent u gevrijwaard van alle verantwoording. Bij controle door overheidsinstanties kunt u deze naar ons doorverwijzen.

DOE DE QUICKSCAN

Wij bepalen samen met u het optimale beleid en ondersteunen u bij de uitvoering daarvan

Wij zijn de trotse recycling partners van: